Medlemsavgift

Nu är det dags att betala medlemsavgiften till Gesunda bystugeförening för 2023.

Som medlem i Gesunda bystugeförening ser du till att byn kan behålla och sköta om bystugan på bästa sätt. Du kan hyra bystugan för egna kalas och möten och du är välkommen att delta i våra gemensamma sammankomster och festligheter. Gesundas vackra natur, rika historia och kulturliv ger oss goda möjligheter att fortsätta utveckla byn och bystugan. Med ditt medlemskap bidrar du till en levande by. 

Medlemsavgiften är 100 kronor per person eller 200 kronor per familj och år. 

Betala medlemsavgiften senast den 28 februari 2023 till bankgiro 5503–8236 eller via Swish 123 671 6773. Ange namn och födelsedatum (ÅÅMMDD) för den eller de personer som omfattas av medlemskapet, samt mejladress om du vill få information via mejl. Får du inte plats med alla uppgifter på betalningen kan du mejla till gesundabystuga@gmail.commed uppgifterna. 

Under 2022 har vi kunnat genomföra de traditionella byaktiviteterna med julgran, valborgsfirande och midsommar.Årets midsommarfirande hade det största deltagarantalet på många år. Utöver de ”gamla” traditionerna har vi infört några nya. Bland annat ölprovning tillsammans med BjörkaBrygghus, servering av hamburgare, korv och fika vid Fäbodlunken och bakluckeloppis. 

Dessutom har det varit ett intensivt arbete med reparationer. Ombyggnaden av entrén med duschar och toaletter blev klar i slutet av februari 2022, något både byn och våra husbilsgäster haft glädje av. Sedan våren har ett omfattande renoveringsarbete av lägenheten på övre plan pågått. Arbetet har varit möjligt tack vare ett omfattande ideellt arbete. Planen är att lägenheten ska vara färdig för uthyrning under första kvartalet 2023, vilket genererar intäkter till bystugan. Vi har också fått till ett arrendeavtal för att kunna använda Brändan, utrymmet framför bystugan och bönhuset. Markägare har bidragit med gärdsgårdsstörar som ska bli en fin gärdesgård under 2023.

Vi söker dig som vill engagera dig i Bystugeföreningens styrelse eller är intresserad att medverka på något annat sätt. Hör av dig till gesundabystuga@gmail.com eller direkt till styrelsen.Och du – boka in den 11 februari 2023. Då blir det en hejdundrande byfest i bystugan!

Träffar: 32