Utförsåkning

Gesundaberget är stängt tills vidare.

Gesundaberget är sedan länge ett omtyckt turistmål både vinter -och sommartid. Med en hisnande utsikt belönad med tre stjärnor i Michelins ”Green Guide” kan man från Gesundabergets topp se ut över hela Siljansbyden och den omkringliggande vildmarken.

Vintertid öppnar berget upp för alpin åkning med 11 nedfarter i olika svårighetsgrad och för alla åldrar. Skidbackarna har en fallhöjd på 270 meter och nedfarter upp till 1800m i längd. Offpist är även något som utövas av lokala åkare som hittar bra på berget. Runt berget hittar du även klassiska längdspår.

Sommartid erbjuds en mängd aktiviteter på och omkring berget. Berget kan bestigas till fots från bilparkeringen som ligger på 303 meters höjd, eller så kan man ta liften till toppen och köpa sig en glass eller kaffe i Toppstugan medan man njuter av utsikten. Berget har genom åren alltid varit populär träningsarena där man kan finna både motionärer och elitidrottare som tränar upp flåset i backarna. Det går även att ta med cykeln i stolsliften upp till bergets Bike Park för downhill åkning. Från toppen och ner går det fina cykelleder i alla svårighetsgrader, från enkel grön till svarta utmaningar. Även runt berget bjuds du som cyklist på en fantastisk mix av naturliga stigar, leder och grusvägar som går till olika vackra platser i omgivningen. Höghöjdsbana och skärmflygning är andra exempel på sommaraktiviteter.

På berget hittar du även logi, restaurang, fik och uthyrning av både cykel och alpin utrustning. Som sagt är det stängt tillsvidare.

Träffar: 1781